webdesign voor mobiel

Heb je onlangs een mobiele snelheidstest uitgevoerd? Hoe werkt uw website in de rankings? Een langzame website kan mobiele gebruikers tegenhouden.

Je kan ook eens een kijkje nemen op https://www.o-webdesign.be indien u een website wil laten maken door een professional.

Idealiter wilt u uw ontwerp net zo snel laden voor 3G-gebruikers op telefoons als voor desktop gebruikers op Wi-Fi. (Dat is een misschien heel veel gevraagd maar er zijn manieren om toch dicht in de buurt te komen.)

Test eerst uw mobiele snelheid. Gebruik deze tips om uw prestaties te verbeteren, en  gebruikers langer op uw site  houden.

1. Optimaliseer afbeeldingen

Een van de grootste problemen met de snelheid van de website is de afbeeldingsgrootte. Beelden kunnen eigenlijk goed voor de meeste van de gedownloade gegevens op een pagina en door opmaak en afbeeldingen op te slaan de juiste manier, u kan serieus bezuinigen op het aantal bytes dat nodig is .

De gemakkelijkste manier om beelden te optimaliseren is te deze te optimaliseren vóór upload. Bijsnijden van afbeeldingen aan de vereiste grootte en opslaan voor het web voordat u deze toevoegt aan uw content managementsysteem. Vervolgens moet je de beelden comprimeren  om de bestandsgrootte zo klein mogelijk te houden.

Wij hebben hier een groot overzicht van de beste beeld compressie tools. Zij kunnen u helpen bij het optimaliseren van uw afbeeldingen voordat u uploadt.

2. hosting

De goedkoopste hosting plan is niet goed voor elke website. Langzame hosting is een verborgen probleem en treedt vaak op bij websites die gestaag hebben  gegroeid in de tijd, maar hun hosting plannen niet hebben aangepast.

Om ervoor te zorgen dat uw hosting is aangepast voor snelheid, kies je best  voor een dedicated server. Als je een iets meer budgetvriendelijke oplossing  nodig hebt is de volgende beste optie VPS hosting.

Denk vervolgens na over belasting killers zoals video-inhoud. Deze kan je best extern laten hosten indien mogelijk. Diensten zoals YouTube zijn perfect voor dit. (En het is wellicht iets wat die je reeds doet.) Je voegt gewoon een link toe aan de bestanden in hun oorspronkelijke locaties in plaats van deze toe te voegen aan uw sitebestanden.

3. aandacht besteden aan JS

Met java script kan je veel mooie en coole dingen toevoegen aan je website die je op een andere manier niet zou kunnen toevoegen.

Het is echter wel van belang dat je deze op een goede manier gebruikt zodat ze jouw website niet vertragen.

Zet JavaScript onderaan in je bestanden: Browsers  laden geen andere bestanden en elemententerwijl JavaScript wordt geladen. Dit probleem kan je  oplossen door JS-scripts naar de onderkant van de pagina te verplaatsen wanneer u kunt.

Html verkleinen via een plugin.

Optimaliseren en verkleinen: kleinere bestanden worden sneller  geladen. Vergeet niet dat dit enkel geldt voor de code.

Asynchronous JavaScript gebruiken: kiezen voor asynchrone JS laden tot na de eerste render voor alle niet-essentiële elementen. Hierdoor kunnen de scripts op hetzelfde moment laden ipv één voor één.

 

4. gebruik lazy load.

Lazy laden kan de inhoud op het scherm eerst laden en laadt vervolgens alle andere inhoude. (Google houdt rekening met deze optie als het gaat om snelheid en zoekmachineoptimalisatie.)

Er zijn veel WordPress plugins die u daarbij kunnen helpen die zijn eenvoudig en vrij licht. Probeer iets als lazy load of WP Rocket.

5. Maak gebruik van Caching

Met caching worden de bestanden op de server opgeslagen om sneller te laden in de browser

Caching is een van de meest aanbevolen opties voor het stimuleren van de snelheid waarmee pagina’s laden. Gebruikers zullen u dankbaar zijn.

6. beperk omleidingen.

Weet jij hoeveel omleidingen er zijn op jouw website? Terwijl omleidingen  zinvol kunnen zijn om een aantal redenen, zullen ze uw site vertragen. Het beste advies als het gaat om omleidingen is om deze zoveel mogelijk te elimineren.

De grootste snelheidseter is een 301-omleiding, die gebruikers van een verouderde pagina naar een nieuwe versie stuurt.

 

Contact